Reisgidsen

Must-see bezienswaardigheden rond de Golden Circle

Ontdek de spectaculaire bezienswaardigheden rond de Golden Circle in IJsland

De Golden Circle in IJsland is een populaire toeristische route die langs enkele van de meest adembenemende natuurlijke wonderen van het land voert. Tijdens mijn reis naar IJsland heb ik deze route verkend en ik kan met zekerheid zeggen dat er een aantal must-see bezienswaardigheden zijn die je absoluut niet mag missen. Van indrukwekkende watervallen tot actieve geisers, de Golden Circle heeft voor elk wat wils. Hier zijn enkele van mijn favoriete stops langs de route.

Thingvellir National Park

Thingvellir National Park is een UNESCO-werelderfgoedlocatie en een van de meest iconische plekken in IJsland. Hier kun je wandelen tussen de breuklijnen van de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen, die langzaam uit elkaar drijven. Dit unieke geologische fenomeen is een must-see voor natuurliefhebbers en fotografen. Vergeet niet om een wandeling te maken naar de prachtige Öxarárfoss waterval, die zich in het park bevindt.

Praktische informatie:

  • Openingstijden: 24 uur per dag
  • Toegangsprijs: Gratis
  • Parkeren: Beschikbaar tegen betaling

Geysir geothermisch gebied

Het Geysir geothermisch gebied is de thuisbasis van de ongelooflijke Strokkur geiser, die elke 5-10 minuten borrelt en spuit tot wel 30 meter hoog. Het is een fascinerend schouwspel om te zien en een van de hoogtepunten van de Golden Circle. Naast Strokkur zijn er ook andere geisers en warmwaterbronnen te bewonderen in het gebied.

Praktische informatie:

  • Strokkur uitbarstingen: Elke 5-10 minuten
  • Toegangsprijs: Gratis
  • Let op: Blijf op de aangegeven paden en houd afstand van de geisers

Gullfoss waterval

De Gullfoss waterval is een van de mooiste en meest imposante watervallen van IJsland. Het water van de Hvítá rivier stort hier in twee trappen naar beneden, wat zorgt voor een spectaculair gezicht. De mist die opstijgt uit de waterval zorgt vaak voor regenbogen, wat het geheel nog magischer maakt. Vergeet niet om je regenjas mee te nemen, want de kans is groot dat je nat wordt door het opspattende water!

Praktische informatie:

  • Openingstijden: 24 uur per dag
  • Toegangsprijs: Gratis
  • Faciliteiten: Toiletten en een café bij de parkeerplaats

De Golden Circle biedt nog veel meer prachtige bezienswaardigheden en activiteiten, dus zorg ervoor dat je voldoende tijd neemt om alles te verkennen. Of je nu houdt van natuur, geschiedenis of avontuur, deze route heeft voor ieder wat wils. Vergeet vooral niet om je camera mee te nemen, want je zult hier ongetwijfeld prachtige foto’s kunnen maken!

IJsland