Reisgidsen

Beste seizoenen om het noorderlicht te zien

Het beste seizoen om het noorderlicht te zien in IJsland

Als je ooit het noorderlicht hebt willen zien, dan is IJsland de perfecte plek om dit natuurverschijnsel te ervaren. Het noorderlicht, ook wel bekend als de aurora borealis, is een prachtig kleurenspel aan de hemel dat voornamelijk te zien is in de wintermaanden. Maar wanneer is nu eigenlijk het beste seizoen om het noorderlicht te zien vanuit IJsland? Lees verder voor mijn eigen ervaringen en tips.

Herfst en lente: de overgangsseizoenen

In IJsland kun je het noorderlicht zien van september tot en met april, maar de beste kansen heb je in de herfst en lente. Dit komt doordat de nachten lang genoeg zijn en de lichtomstandigheden ideaal zijn om het noorderlicht te kunnen waarnemen. In deze seizoenen is er minder kans op bewolking, waardoor de kans op een heldere hemel en het zien van het noorderlicht groter is.

September

In september begint het noorderlicht langzaam weer zichtbaar te worden na de zomermaanden. De temperaturen zijn nog relatief zacht en de natuur in IJsland is prachtig in herfstkleuren gehuld. Dit maakt het een ideale tijd om het noorderlicht te zien en te genieten van de rust in de natuur.

Oktober

Oktober is een van de beste maanden om het noorderlicht te zien in IJsland. De temperaturen beginnen langzaam te dalen en de kans op heldere nachten neemt toe. Het is dan ook een populaire periode onder reizigers die het noorderlicht willen ervaren.

Maart

In maart kun je ook nog steeds het noorderlicht zien in IJsland. De dagen worden langer en de temperatuur begint langzaam weer te stijgen. Dit kan een mooie afsluiter zijn van de wintermaanden en een bijzondere ervaring om het noorderlicht te zien in dit prachtige land.

Winter: het hoogseizoen voor het noorderlicht

Hoewel de herfst en lente goede seizoenen zijn om het noorderlicht te zien, is de winter toch wel het hoogseizoen voor het noorderlicht in IJsland. De maanden december, januari en februari zijn de beste maanden om het noorderlicht te aanschouwen vanwege de lange en donkere nachten.

December

December is een magische maand in IJsland, met de donkere dagen rondom de kerstperiode. Dit biedt perfecte omstandigheden om het noorderlicht te zien dansen aan de hemel. Een onvergetelijke ervaring tijdens de feestdagen.

Januari

Januari is een koude maand in IJsland, maar de kans op heldere nachten en het noorderlicht is groot. Het is de perfecte tijd om het noorderlicht te fotograferen en te genieten van de winterse landschappen van IJsland.

Februari

Februari is de laatste maand van het hoogseizoen voor het noorderlicht in IJsland. De temperaturen zijn nog steeds koud, maar het noorderlicht is nog steeds goed zichtbaar. Een aanrader voor iedereen die het noorderlicht wil zien in al zijn pracht en praal.

Kortom, het noorderlicht zien in IJsland is een ervaring die je nooit zult vergeten. Of je nu in de herfst, winter of lente gaat, de kans om dit natuurverschijnsel te aanschouwen is groot. Bereid je goed voor, kleed je warm aan en geniet van dit magische spektakel aan de hemel.

IJsland