Vervoer

Ferryroutes naar afgelegen eilanden

Ferryroutes naar afgelegen eilanden vanuit IJsland

Als je op zoek bent naar avontuur en ongerepte natuur, dan zijn de afgelegen eilanden rondom IJsland de perfecte bestemming. Met verschillende ferryroutes kun je deze bijzondere eilanden bereiken en genieten van een unieke ervaring. In dit artikel deel ik mijn ervaring met het reizen naar deze afgelegen eilanden vanuit IJsland.

Ferryroutes naar Westmaneilanden

Een van de meest populaire afgelegen eilanden die vanuit IJsland te bereiken zijn, zijn de Westmaneilanden. Met de veerboot vanuit Landeyjahöfn, op ongeveer anderhalf uur rijden van Reykjavik, kun je in ongeveer 35 minuten naar het eiland Heimaey varen. De veerboot vaart meerdere keren per dag en biedt een prachtig uitzicht op de kustlijn van IJsland.

Op de Westmaneilanden kun je genieten van adembenemende landschappen, wandelen over vulkanische paden en zelfs papegaaiduikers spotten. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan Eldfell, de vulkaan die in 1973 uitbarstte en een groot deel van het eiland bedekte.

Ferryroutes naar Flatey eiland

Een andere afgelegen parel die je vanuit IJsland kunt bezoeken, is het eiland Flatey. Dit eiland ligt in de Breidafjordur baai en is alleen bereikbaar per veerboot vanuit Stykkishólmur of Brjánslækur. De overtocht duurt ongeveer 1-2 uur, afhankelijk van de vertrekhaven.

Flatey staat bekend om zijn schilderachtige landschappen, kleurrijke huisjes en rijke vogelleven. Het eiland is autovrij, waardoor je in alle rust kunt genieten van de natuur. Vergeet niet om een wandeling te maken langs de kust en te genieten van de rust en stilte.

Ferryroutes naar Grimsey eiland

Als je op zoek bent naar een unieke ervaring, dan is een bezoek aan Grimsey eiland een aanrader. Dit kleine eiland ligt op de poolcirkel en staat bekend om zijn bijzondere ligging. De veerboot naar Grimsey vertrekt vanuit Dalvík en de overtocht duurt ongeveer 3 uur.

Grimsey staat bekend om zijn arctische flora en fauna, waaronder vele soorten zeevogels en de iconische poolcirkel. Maak een wandeling naar het poolcirkelmonument en geniet van het uitzicht op de omringende wateren.

Conclusie

Reizen naar afgelegen eilanden vanuit IJsland is een unieke ervaring die je de kans biedt om te ontsnappen aan de drukte en te genieten van de prachtige natuur. Met verschillende ferryroutes kun je gemakkelijk deze bijzondere eilanden bereiken en een onvergetelijke reis maken. Pak je koffers en ga op avontuur naar de afgelegen eilanden rondom IJsland!

IJsland