Eten & Drinken

Brennivín: IJslandse sterke drank

Proef de unieke smaak van Brennivín in IJsland

Als je naar IJsland reist, is er één sterke drank die je absoluut moet proberen: Brennivín. Deze traditionele IJslandse schnaps staat ook wel bekend als de ‘Black Death’ vanwege zijn sterke smaak en hoge alcoholpercentage. Het is een drank die diep geworteld is in de cultuur van IJsland en een ware traktatie is voor avontuurlijke drinkers.

Ontdek de geschiedenis van Brennivín

De oorsprong van Brennivín kan worden teruggevoerd tot de 17e eeuw, toen het voor het eerst werd gedistilleerd door IJslandse boeren. Het wordt gemaakt van gefermenteerde aardappelen of graan en vervolgens op smaak gebracht met karwijzaad, wat het zijn kenmerkende smaak en aroma geeft. Brennivín werd lange tijd beschouwd als een drank die werd gedronken om de koude IJslandse winters te verdrijven en om te toosten op speciale gelegenheden.

Proef de unieke smaak van Brennivín

Wanneer je een glas Brennivín inschenkt, word je begroet met een krachtige geur van karwijzaad en andere kruiden. De smaak is scherp en intens, met een duidelijke alcoholische beet die lang blijft hangen. Brennivín wordt meestal puur gedronken, maar kan ook worden gemengd met tonic water of in cocktails worden gebruikt, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

Waar kun je Brennivín proeven in IJsland?

Als je Brennivín wilt proberen tijdens je reis naar IJsland, zijn er tal van bars en restaurants waar je het kunt bestellen. Probeer het te combineren met traditionele IJslandse gerechten zoals gerookte vis of schapenvlees voor een authentieke ervaring. Sommige distilleerderijen bieden ook rondleidingen aan waar je meer te weten kunt komen over de productie van Brennivín en het zelf kunt proeven.

Geniet van Brennivín met mate

Net als bij elke sterke drank is het belangrijk om Brennivín met mate te drinken. Vanwege zijn hoge alcoholpercentage kan het snel bedwelmend zijn, vooral voor mensen die niet gewend zijn aan sterke drank. Geniet van Brennivín op een verantwoorde manier en vergeet niet om ook van de prachtige natuur en cultuur van IJsland te genieten tijdens je verblijf.

Kortom, Brennivín is een unieke en traditionele IJslandse sterke drank die je zeker moet proberen tijdens je bezoek aan dit prachtige land. Proef de rijke geschiedenis en intense smaak van Brennivín en maak kennis met de warme en gastvrije cultuur van IJsland.

IJsland