Reisgidsen

zoals ijshotels

Ontdek de Magie van Ijshotels in Ijsland

Wat zijn ijshotels?

Heb jij ooit gedroomd van een nacht doorbrengen in een hotel gemaakt van ijs en sneeuw? In Ijsland is dit mogelijk! Ijshotels zijn unieke accommodaties die volledig zijn opgebouwd uit ijsblokken en sneeuw. Deze bijzondere hotels bieden een onvergetelijke ervaring voor avontuurlijke reizigers die op zoek zijn naar iets anders dan een standaard hotelkamer.

De eerste ijshotel van Ijsland

Het eerste ijshotel van Ijsland werd geopend in 1995 en sindsdien zijn er meerdere bijgekomen. Het bekendste ijshotel van Ijsland is wellicht het bekende Ion Adventure Hotel. Dit hotel is gelegen op een prachtige locatie in Thingvellir National Park en biedt gasten de mogelijkheid om te overnachten in een ijshut.

Wat kun je verwachten in een ijshotel?

Bij aankomst in een ijshotel word je verwelkomd met een warme drank om je op te warmen voordat je naar je ijshut gaat. De kamers zijn voorzien van dikke rendierhuiden en slaapzakken om je warm te houden gedurende de nacht. Hoewel de kamers koud zijn, zijn ze verrassend comfortabel en magisch om in te verblijven.

Activiteiten bij ijshotels

Naast het verblijf in een ijshotel zijn er ook tal van activiteiten die je kunt ondernemen tijdens je verblijf in Ijsland. Denk hierbij aan het bewonderen van het prachtige noorderlicht, het maken van een sneeuwscootertocht of het ontdekken van de nabijgelegen gletsjers.

Belangrijke informatie

  • Seizoen: Ijshotels zijn meestal geopend van december tot en met april, afhankelijk van de weersomstandigheden.
  • Kleding: Het is belangrijk om warme kleding en stevige schoenen mee te nemen, aangezien het koud kan zijn in Ijsland, vooral ‘s nachts.
  • Reserveren: Het is aan te raden om vooraf te reserveren, aangezien ijshotels populair zijn en snel volgeboekt kunnen zijn.

Conclusie

Een verblijf in een ijshotel in Ijsland is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten. Van de magische omgeving tot de bijzondere accommodaties, een nacht in een ijshotel is een avontuur op zich. Dus, durf jij het aan om de kou te trotseren en de magie van ijshotels in Ijsland te ervaren?

IJsland