Praktische info

Vliegveldnavigatie en transfers

Vliegveldnavigatie en transfers in IJsland

Welkom in het prachtige IJsland! Als je een reis naar dit land hebt gepland en van plan bent om te vliegen, is het handig om meer te weten over vliegveldnavigatie en transfers. In dit artikel deel ik mijn eigen ervaring en geef ik je handige tips om je reis soepel te laten verlopen.

Reizen naar IJsland

Voordat je naar IJsland vertrekt, is het belangrijk om te weten dat het land over twee internationale luchthavens beschikt: Keflavik International Airport en Reykjavik Domestic Airport. Keflavik is de grootste en drukste luchthaven van het land en ligt op ongeveer 50 kilometer van de hoofdstad Reykjavik. De meeste internationale vluchten landen op Keflavik, dus de kans is groot dat je hier zult arriveren.

Vanaf Keflavik kun je op verschillende manieren naar Reykjavik reizen, waar de meeste toeristische attracties en accommodaties zich bevinden. Een populaire optie is om een shuttlebus te nemen, die je comfortabel en snel naar de stad brengt. Ook kun je ervoor kiezen om een taxi te nemen, maar houd er rekening mee dat dit wat duurder kan zijn.

Vliegveldnavigatie

Op Keflavik International Airport is de navigatie over het algemeen vrij eenvoudig. Bij aankomst kun je de borden volgen naar de bagagehal en de uitgang. Als je van plan bent om een auto te huren, kun je dit gemakkelijk doen bij een van de balies op de luchthaven.

Als je van plan bent om met het openbaar vervoer of een taxi naar Reykjavik te reizen, zijn er speciale haltes en standplaatsen aangewezen voor deze vervoersmiddelen. Deze zijn duidelijk aangegeven en het personeel op de luchthaven is over het algemeen behulpzaam en spreekt goed Engels.

Transfers en excursies

Naast het reizen van en naar de luchthaven, zijn er ook veel mogelijkheden voor transfers en excursies naar verschillende delen van IJsland. Zo kun je bijvoorbeeld een georganiseerde tour boeken naar de Golden Circle of de Blue Lagoon, twee populaire bezienswaardigheden die niet te missen zijn.

Als je meer avontuurlijk bent ingesteld, kun je ook een jeep tour boeken naar de ruige hooglanden van IJsland, waar je de prachtige natuur op een unieke manier kunt ontdekken. Er zijn tal van bedrijven die deze excursies aanbieden en je kunt ter plaatse of online boeken.

Al met al is vliegveldnavigatie en transfers in IJsland over het algemeen vrij eenvoudig en goed georganiseerd. Met de juiste voorbereiding en een beetje planning zal je reis naar dit prachtige land zonder problemen verlopen. Geniet van de adembenemende natuur en de unieke ervaringen die IJsland te bieden heeft!

IJsland