Praktische info

Visum- en paspoortvereisten

Visum- en Paspoortvereisten voor IJsland

Ben je van plan om naar het prachtige IJsland af te reizen? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de visum- en paspoortvereisten voordat je vertrekt. Hieronder volgt een overzicht van de benodigde documenten en informatie, zodat je goed voorbereid op reis kunt gaan.

Visumvereisten voor IJsland

Als je inwoner bent van een land dat lid is van de Europese Unie, de Europese Economische Ruimte (EER) of Zwitserland, heb je geen visum nodig om naar IJsland te reizen voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Daarnaast geldt dit ook voor inwoners van enkele andere landen, zoals de Verenigde Staten, Canada en Australië.

Indien je niet uit een van de genoemde landen komt, dien je voorafgaand aan je reis een Schengenvisum aan te vragen. Dit kan gedaan worden bij de ambassade of het consulaat van IJsland in je eigen land.

Het is belangrijk om er zeker van te zijn dat je paspoort nog minimaal 3 maanden geldig is vanaf de datum van aankomst in IJsland. Daarnaast moet je paspoort uitgegeven zijn binnen de laatste 10 jaar en minimaal 1 lege pagina bevatten voor stempels.

Paspoortvereisten voor IJsland

Voor een reis naar IJsland moet je in het bezit zijn van een geldig paspoort. Dit paspoort moet voldoen aan de volgende vereisten:

  • Geldigheid: Het paspoort moet nog minimaal 3 maanden geldig zijn vanaf de datum van aankomst in IJsland.
  • Uitgifte: Het paspoort moet binnen de laatste 10 jaar zijn uitgegeven.
  • Lege pagina: Het paspoort moet minimaal 1 lege pagina bevatten voor stempels.

Verblijf langer dan 90 dagen in IJsland

Wil je langer dan 90 dagen in IJsland verblijven, bijvoorbeeld voor studie of werk? Dan dien je een verblijfsvergunning aan te vragen bij de Útlendingastofnun (Utlendingsdirektoratet). Zij zullen je informeren over de benodigde documenten en vereisten voor het verkrijgen van een verblijfsvergunning.

Conclusie

Samengevat is het belangrijk om te controleren of je een visum nodig hebt voor IJsland en of je paspoort aan de gestelde eisen voldoet. Vergeet niet om ruim van tevoren te controleren en eventueel benodigde documenten aan te vragen, zodat je onbezorgd kunt genieten van je reis naar dit prachtige land vol natuurlijke schoonheid.

IJsland