Praktische info

Valutawissel en betalingsmogelijkheden

Makkelijk betalen en geld wisselen in IJsland

Als je op vakantie gaat naar IJsland is het handig om wat meer te weten over de valutawissel en betalingsmogelijkheden in het land. Tijdens mijn reis naar IJsland heb ik veel geleerd over hoe je het beste kunt betalen en geld kunt wisselen, en ik deel graag mijn ervaringen met jou!

Valutawissel

De munteenheid in IJsland is de IJslandse kroon, afgekort als ISK. Het is handig om wat contant geld bij je te hebben voor kleine uitgaven, zoals fooien en kraampjes op markten. Het is mogelijk om Euro’s om te wisselen naar IJslandse kronen bij wisselkantoren en banken. Let op dat je goed de wisselkoersen vergelijkt, zodat je de beste deal krijgt.

Wisselkoersen:

  • 1 Euro = 150 ISK
  • 1 US Dollar = 130 ISK

Daarnaast kun je ook pinnen bij geldautomaten in IJsland. Zorg ervoor dat je bankpas geschikt is voor gebruik in het buitenland en houd rekening met eventuele transactiekosten die jouw bank in rekening kan brengen.

Betalingsmogelijkheden

Over het algemeen kun je in IJsland bijna overal met creditcards betalen, zoals Visa, Mastercard en American Express. Dit is handig als je liever niet te veel contant geld bij je draagt. Houd er rekening mee dat sommige kleine winkels en restaurants alleen contant geld accepteren, dus het is altijd handig om wat cash bij je te hebben.

Daarnaast is het ook mogelijk om te betalen met een debetkaart, zolang deze geaccepteerd wordt door de winkel of restaurant. Het gebruik van betaalapps zoals Apple Pay en Google Pay is echter nog niet zo gebruikelijk in IJsland, dus het is verstandig om altijd een alternatieve betalingsmethode bij de hand te hebben.

Met deze informatie over valutawissel en betalingsmogelijkheden kun jij optimaal genieten van jouw verblijf in IJsland. Veel plezier op jouw reis!

IJsland