Activiteiten

Snorkelen tussen de continenten bij Silfra

Snorkelen tussen de continenten bij Silfra

Heb jij altijd al eens willen snorkelen op een bijzondere locatie waar je tussen twee continenten kunt zwemmen? Dan is Silfra in IJsland de perfecte plek voor jou! Silfra is een kloof gevuld met kristalhelder smeltwater waar je de unieke kans hebt om letterlijk tussen de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen te snorkelen. Dit is een ervaring die je niet snel zult vergeten!

De locatie

De Silfra-kloof bevindt zich in het Thingvellir National Park in IJsland, op ongeveer 45 minuten rijden van de hoofdstad Reykjavik. De kloof is ontstaan door de beweging van de tektonische platen, waardoor er een scheur is ontstaan die nu gevuld is met kraakhelder water uit de gletsjer.

Wat Silfra extra speciaal maakt, is het feit dat het water afkomstig is van de Langjökull-gletsjer en door de poreuze lava filters is gegaan, waardoor het extreem helder en zuiver is. Met zichtbaarheden tot wel 100 meter, behoort Silfra tot een van de beste duik- en snorkellocaties ter wereld.

Uitrusting en begeleidingVoor je het water in gaat, krijg je een speciaal droogpak en snorkeluitrusting aangemeten. Het water in Silfra is namelijk het hele jaar door ongeveer 2-4 °C, dus een goed pak is essentieel om warm te blijven tijdens het snorkelen. Je wordt begeleid door ervaren gidsen die alles zullen uitleggen over de route en de veiligheidsmaatregelen.

Geen ervaring met snorkelen? Geen probleem! De gidsen zullen je vooraf een duidelijke instructie geven en tijdens het snorkelen goed in de gaten houden. Zij zullen er alles aan doen om jouw ervaring zo veilig en plezierig mogelijk te maken.

De snorkelervaring

Eenmaal in het water zul je versteld staan van de prachtige omgeving. Het kraakheldere water geeft je een gevoel van gewichtloosheid en je zult je verbazen over de kleuren en vormen die je onder water ziet. Je zult letterlijk tussen twee continenten zwemmen, wat een unieke ervaring is en een prachtig verhaal om aan vrienden en familie te kunnen vertellen.

Langs de route kom je langs verschillende interessante punten, zoals de Big Crack, waar de kloof op zijn breedst is, en de Silfra Cathedral, een diepe kloof met indrukwekkende muren van meer dan 20 meter hoog. Vergeet niet om af en toe naar boven te kijken om te genieten van het adembenemende uitzicht op de omringende IJslandse natuur.

Praktische informatie

  • Duur: De snorkeltocht duurt ongeveer 30-40 minuten.
  • Seizoen: Snorkelen bij Silfra is het hele jaar door mogelijk.
  • Prijs: De prijs van een snorkeltocht bij Silfra varieert, afhankelijk van het seizoen en de duur van de excursie.
  • Vereisten: Voor het snorkelen bij Silfra is een basale zwemvaardigheid vereist.

Als je op zoek bent naar een unieke en onvergetelijke ervaring tijdens je reis naar IJsland, dan is snorkelen tussen de continenten bij Silfra een absolute aanrader. Laat je verrassen door de schoonheid van dit bijzondere stukje natuur en geniet van een avontuur dat je nog lang bij zal blijven!

IJsland