Steden

Selfoss: Toegangspoort tot de Gouden Cirkel

Selfoss: Toegangspoort tot de Gouden Cirkel

Bij een bezoek aan IJsland mag een trip langs de beroemde Gouden Cirkel niet ontbreken. Selfoss, gelegen op slechts een uur rijden van de hoofdstad Reykjavik, is een perfecte uitvalsbasis om deze prachtige route te verkennen. Vanuit Selfoss heb je gemakkelijk toegang tot de drie grootste bezienswaardigheden van de Gouden Cirkel: Geysir, Gullfoss en Thingvellir National Park. In dit artikel deel ik mijn ervaring en tips voor een onvergetelijke reis vanuit Selfoss.

Geysir: het bruisende spektakel van borrelende warmwaterbronnen

Een bezoek aan Geysir is een absolute must tijdens je reis langs de Gouden Cirkel. Hier kun je de bekende geiser Strokkur bewonderen, die elke paar minuten een indrukwekkende waterkolom de lucht in spuit. Dit natuurlijke fenomeen is werkelijk adembenemend en zeker de moeite waard om te zien. Vergeet niet om je camera gereed te houden voor het perfecte shot van deze spectaculaire eruptie!

Tip: Kom vroeg in de ochtend of laat in de avond om de drukte te vermijden en optimaal te genieten van de prachtige omgeving.

Gullfoss: de majestueuze waterval van goud

De Gullfoss waterval is een van de meest indrukwekkende watervallen van IJsland en mag niet ontbreken op je reisroute. Het geluid van het bulderende water en de krachtige stroming zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Maak een wandeling langs de kliffen om de waterval vanuit verschillende hoeken te bewonderen en geniet van het spektakel van het neerstortende water.

Tip: Trek stevige schoenen aan en kleed je warm aan, het kan behoorlijk fris zijn bij de waterval, vooral op winderige dagen.

Thingvellir National Park: waar de aardkorst splijt

Thingvellir National Park is niet alleen een prachtige locatie, maar ook een plek met historische en geologische betekenis. Hier kun je wandelen tussen de kloven en ravijnen die zijn ontstaan door de splijting van de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen. Dit unieke natuurgebied biedt adembenemende uitzichten en is een must-see voor natuurliefhebbers en avonturiers.

Tip: Neem de tijd om te genieten van de rust en stilte van dit bijzondere gebied en breng zeker een bezoek aan de plek waar het oudste parlement ter wereld, de Althing, bijeenkwam.

Verblijf en voorzieningen in Selfoss

Selfoss biedt een ruime keuze aan accommodaties, variërend van gezellige pensions tot luxe hotels. Er zijn ook verschillende restaurants en winkels waar je kunt genieten van lokale gerechten en souvenirs kunt kopen. Daarnaast is Selfoss een goede uitvalsbasis voor activiteiten zoals paardrijden, wandelen en vissen in de omliggende natuur.

Tip: Breng een bezoek aan de lokale warmwaterbronnen om te ontspannen na een lange dag sightseeing en geniet van het helende water en de rustgevende omgeving.

Kortom, Selfoss is de perfecte uitvalsbasis voor een verkenningstocht langs de Gouden Cirkel. Met zijn gunstige ligging, diverse accommodaties en vele mogelijkheden voor activiteiten, is Selfoss een ideale bestemming voor een onvergetelijke reis door het adembenemende landschap van IJsland. Mis deze prachtige plek niet tijdens je volgende avontuur in het land van vuur en ijs!

IJsland