Bezienswaardigheden

Hraunfossar en Barnafoss Watervallen: uniek

Hraunfossar en Barnafoss Watervallen: een unieke ervaring in IJsland

Als je aan IJsland denkt, denk je waarschijnlijk aan adembenemende landschappen, geothermische hot springs en indrukwekkende watervallen. Een van de meest unieke en prachtige watervallen die je in IJsland kunt vinden zijn de Hraunfossar en Barnafoss watervallen. Deze watervallen liggen in het westen van IJsland, vlakbij de stad Reykholt, en zijn absoluut een bezoek waard tijdens je reis naar dit magische land.

Hraunfossar Waterval

De Hraunfossar waterval is een natuurwonder dat je nergens anders ter wereld zult vinden. Wat deze waterval zo uniek maakt, is het feit dat het water niet van een klif naar beneden stort, maar eigenlijk uit de lava stroomt. Het water sijpelt door een lavaveld en vormt zo een prachtige reeks van kleine watervallen die langs de rotsen naar beneden kabbelen.

Een wandeling langs de Hraunfossar waterval is een betoverende ervaring. Het heldere water dat langs de zwarte rotsen stroomt, de groene mossen die de omgeving bedekken en het geluid van stromend water zorgen voor een serene en magische sfeer. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want de Hraunfossar waterval is een fotogeniek juweeltje dat je niet wilt missen.

Praktische informatie Hraunfossar:

  • Locatie: West-IJsland, nabij Reykholt
  • Toegang: Gratis
  • Openingstijden: Altijd toegankelijk

Barnafoss Waterval

Niet ver van de Hraunfossar waterval ligt de Barnafoss waterval, een andere natuurlijke schoonheid die je niet mag missen tijdens je bezoek aan IJsland. Barnafoss, wat “kinder waterval” betekent, wordt omgeven door een intrigerende legende.

Volgens de legende verdronken twee kinderen die niet naar huis wilden gaan en probeerden een stenen brug over te steken die over de waterval lag. Nadat de kinderen verdwenen waren, zou de moeder een vloek hebben uitgesproken over de brug, waardoor deze instortte en verdween. De Barnafoss waterval is hierdoor nu een symbool van deze tragische gebeurtenis.

Praktische informatie Barnafoss:

  • Locatie: West-IJsland, nabij Reykholt
  • Toegang: Gratis
  • Openingstijden: Altijd toegankelijk

Beide watervallen, de Hraunfossar en Barnafoss, bieden een unieke en onvergetelijke ervaring in de prachtige natuur van IJsland. Of je nu een avonturier, natuurliefhebber of fotograaf bent, deze watervallen zullen zeker een diepe indruk op je maken. Vergeet niet om stevige wandelschoenen aan te trekken en te genieten van al het moois dat deze wonderlijke plek te bieden heeft!

IJsland