Reisgidsen

Historische plekken en musea

Historische plekken en musea in Ijsland

Ontdek de rijke geschiedenis en cultuur van Ijsland

Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis en cultuur, dan is Ijsland de perfecte bestemming voor jou. Dit prachtige land staat bekend om zijn fascinerende historische plekken en musea die je meenemen op een reis door de tijd. Van de Vikingtijd tot de moderne tijd, er is zoveel te ontdekken en te leren in Ijsland.

Historische plekken

Thingvellir National Park

Thingvellir National Park is een UNESCO-werelderfgoedlocatie en een van de meest belangrijke historische plekken in Ijsland. Hier werd in het jaar 930 het allereerste parlement van Ijsland opgericht, waarmee het een van de oudste democratieën ter wereld is. Je kunt hier de oude parlementsgebouwen en andere historische overblijfselen bewonderen.

Skaftafell

Skaftafell staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid, maar het heeft ook een rijke geschiedenis. Deze locatie diende vroeger als ontmoetingsplaats en marktplaats voor de lokale bevolking en je kunt hier nog steeds oude huizen en boerderijen uit die tijd zien.

Musea

National Museum of Iceland

Het National Museum of Iceland is een must-visit voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Ijsland. Het museum heeft een uitgebreide collectie artefacten die de Ijslandse cultuur en geschiedenis tot leven brengen. Van Vikingschepen tot middeleeuwse manuscripten, er is genoeg te zien en te leren in dit museum.

The Settlement Exhibition

The Settlement Exhibition in Reykjavik is een archeologische tentoonstelling die je meeneemt naar de tijd van de Vikingen. Hier kun je de overblijfselen van een Vikinghuis uit de 10e eeuw bewonderen en meer leren over het leven van de eerste kolonisten in Ijsland.

Laat je verrassen door de geschiedenis van Ijsland

Of je nu een geschiedenisfanaat bent of gewoon geïnteresseerd bent in de cultuur van Ijsland, er is voor ieder wat wils in dit prachtige land. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de historische plekken en musea tijdens je reis en laat je verrassen door de rijke geschiedenis van Ijsland.

IJsland