Steden

Egilsstaðir: Gateway naar het oosten

Welkom in Egilsstaðir

Als je op zoek bent naar een bijzondere bestemming in IJsland, dan is Egilsstaðir misschien wel de perfecte plek voor jou. Gelegen aan de oostkust van het eiland, is deze stad de gateway naar het oosten van IJsland. Met zijn prachtige natuur, diverse activiteiten en unieke cultuur, is Egilsstaðir een must-visit bestemming voor reizigers die het echte IJsland willen ontdekken. Lees verder om meer te weten te komen over deze bijzondere stad!

De natuur van Egilsstaðir

In Egilsstaðir vind je een overvloed aan prachtige natuurlijke landschappen om te verkennen. Van uitgestrekte bossen en glinsterende meren tot indrukwekkende bergen en dramatische watervallen, de natuur rondom Egilsstaðir zal je zeker betoveren. Maak een wandeling langs het prachtige Lagarfljótmeer of breng een bezoek aan het adembenemende Hengifoss, een van de hoogste watervallen van IJsland.

Activiteiten in Egilsstaðir

Naast het genieten van de prachtige natuur, zijn er ook tal van activiteiten te doen in en rondom Egilsstaðir. Ga wandelen in de bergen, vissen in een van de vele meren, of maak een boottocht op het Lagarfljótmeer. Voor avontuurlijke reizigers zijn er ook mogelijkheden voor raften, kajakken en mountainbiken in de omgeving.

Cultuur en geschiedenis

Egilsstaðir heeft een rijk cultureel erfgoed dat teruggaat tot de Vikingtijd. Bezoek het lokale museum om meer te weten te komen over de geschiedenis van de stad en het omliggende gebied. Proef ook van de heerlijke lokale gerechten en ontdek de unieke IJslandse cultuur tijdens festivals en evenementen die het hele jaar door worden georganiseerd.

Verblijf en voorzieningen

In Egilsstaðir vind je een scala aan accommodaties, variërend van gezellige pensions en hostels tot luxe hotels en vakantiehuizen. Er zijn ook tal van restaurants en cafés waar je kunt genieten van verse IJslandse gerechten en lokale specialiteiten. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de lokale markten en winkels om souvenirs en ambachtelijke producten mee naar huis te nemen.

Bereikbaarheid

Egilsstaðir is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Vanuit de hoofdstad Reykjavik is het ongeveer een 7 uur durende rit over de Ringweg (Route 1) naar Egilsstaðir. Er zijn ook busverbindingen beschikbaar vanuit verschillende steden in IJsland. Voor reizigers die vanuit het buitenland komen, is het ook mogelijk om te vliegen naar de luchthaven van Egilsstaðir.

IJsland