Vervoer

Camperverhuur voor flexibele reizen

Flexibel reizen door IJsland met een gehuurde camper

Ben jij op zoek naar een avontuurlijke manier om het prachtige landschap van IJsland te ontdekken? Dan is camperverhuur de perfecte optie voor jou! Met een gehuurde camper heb je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, zonder gebonden te zijn aan vaste accommodaties of reisroutes. Lees verder om meer te weten te komen over camperverhuur voor flexibele reizen door het adembenemende IJsland.

Waarom kiezen voor camperverhuur in IJsland?

Met een camper kun je het meeste uit je reis naar IJsland halen, omdat je zelf bepaalt waar en wanneer je stopt en overnacht. Dit geeft je de vrijheid om afgelegen plekken te verkennen en te genieten van de prachtige natuur die IJsland te bieden heeft. Bovendien bespaar je geld op verblijfskosten, aangezien je slaapplaats en vervoer gecombineerd zijn.

Waar een camper huren in IJsland?

Er zijn verschillende verhuurbedrijven in IJsland die campers aanbieden, zowel in de hoofdstad Reykjavik als op de luchthaven Keflavik. Het is aan te raden om van tevoren online te reserveren, zodat je verzekerd bent van een camper naar keuze en de beste prijs. Zorg ervoor dat je een camper kiest die past bij het aantal reizigers en het type reis dat je wilt maken.

Populaire camperverhuurbedrijven in IJsland:

  1. Camper Iceland
  2. Happy Campers
  3. Go Campers

Wat zijn de kosten van camperverhuur in IJsland?

De prijs van camperverhuur in IJsland varieert afhankelijk van het type camper, de duur van de huurperiode en het seizoen waarin je reist. Gemiddeld liggen de kosten tussen €80 en €200 per dag. Houd er rekening mee dat er ook kosten kunnen zijn voor extra’s zoals verzekeringen, pick-up/drop-off fee en kampeeruitrusting.

Belangrijke kosten om in gedachten te houden:

  • Borgsom: meestal €1000-€2000, afhankelijk van het verhuurbedrijf.
  • Verzekering: optioneel, maar aanbevolen voor gemoedsrust.
  • Brandstof: €1,50-€2,00 per liter in IJsland.

Praktische tips voor camperreizen in IJsland

Om optimaal te genieten van je camperreis in IJsland, zijn hier een aantal praktische tips:

  1. Wees voorbereid op wisselvallig weer: Het klimaat in IJsland kan onvoorspelbaar zijn, dus zorg voor warme kleding en regenkleding.
  2. Respecteer de natuur: Laat geen afval achter en volg de lokale regels voor wildkamperen.
  3. Zorg voor voldoende proviand: Omdat restaurants niet overal beschikbaar zijn, is het handig om eten en drinken mee te nemen.

Met deze tips en informatie ben je goed voorbereid op een onvergetelijke camperreis door het prachtige IJsland. Geniet van de vrijheid en avontuur die deze bijzondere bestemming te bieden heeft!

IJsland